donderdag, februari 05, 2009

 

Warren Buffett in Swiss Re

Vandaag werd bekend dat Warren Buffett een een positie van drie miljard Zwitserse Frank heeft opgebouwd in Swiss Re. Voor u nu zijn gelijk gaat bewijzen door hem na te volgen het volgende:
- Warren Buffett heeft ongetwijfeld een speciale prijs en voorwaarden afgesproken. Hij is immers één van de weinigen die op dit moment geld in een dergelijke onderneming zou stoppen.
- Warren houdt normaal zijn beleggingen angstvallig geheim, want hij wil goedkoop blijven inkopen. Nu is echter alles ineens openbaar. Dat duidt er in mijn ogen op dat hij minstens een deel van de deal al rond heeft en dat er voor hem een extra bonus is als de koers nu fors omhoog gaat. Sinds Buffett zelf ook derivaten ontdekt heeft, is hij er niet vies van, om net als John de Mol met zijn beleggingsfirma, gebruik te maken van de media aandacht. In feite dus extreme aandacht in de pers zoeken om de koers te manipuleren. Het is gek, want het is juist volkomen zoals de wetgever het wil hebben, maar daarmee is het wel pure manipulatie.
- Warren heeft er het laatste jaar ook keer op keer naast gezeten. Zijn belegging in Bank of America was een dramatische flater, want zijn timing sloeg nergens op. Waarom zou het nu bij Swiss Re beter zijn, terwijl heel de markt nog ramp na ramp bekend maakt.
Kortom, ik ga Warren Buffett niet volgen met deze belegging. Swiss Re maakte net een verlies van 1 miljard Zwitserse Frank bekend en ik zie nog geen redenen om snel positief over de toekomst te worden, Buffett of geen Buffett.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?