dinsdag, februari 17, 2009

 

Ook Telegraaf wil publieke omroep

Wakker Nederland moet de naam van de omroep worden en abonnees van de wakkerste krant van Nederland kunnen in feite gratis lid worden. Op deze manier hoopt de Telegraaf voor 1 april 50.000 leden binnen te krijgen.
Gezien die datum zou je een grap vermoeden, maar vooralsnog lijken ze serieus te zijn. Vandaag gaat namelijk een ledenwerf actie van start.
De actie van de Telegraaf is een reactie op de actie van Geen Stijl om met een zender te willen beginnen. Volgens de Telegraaf worden haar lezers 'vergeten' door de publieke omroepen.
Opvallend is dat de Telegraaf voor 40% aandeelhouder is van Geen Stijl die ook al een nieuwe omroep willen gaan brengen. Ze hadden die Telegraaf zender dus beter "Nu breekt mijn klomp" kunnen noemen, want ik begrijp het niet meer.
De Telegraaf gaat in feite zichzelf beconcurreren. Zijn ze zich rot geschrokken van de hoeveelheid leden die dit initiatief van Geen Stijl al aan zich wist te binden? Of zien ze in dat er een nieuwe markt voor het oprapen ligt, nu blijkt dat je vrij makkelijk meer dan 50.000 personen warm kunt maken voor het lidmaatschap van een publieke omroep?


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?