maandag, augustus 04, 2008

 

Gold hedges

Volgens CEO Mark Cutifani van AngloGold Ashanti is het nu een goed moment om hun verliesgevende goud hedges terug te kopen en te zoeken naar andere goud bedrijven die overgenomen kunnen worden. 31 juli maakten ze al een overname bekend.
AngloGold maakte een tweede kwartaal verlies bekend en weet dat het snel waarde moet toevoegen, wil het bedrijf niet enorm in beurswaarde terugvallen. De AngloGold aandelen zijn volgens Mark al vreselijk ondergewaardeerd en met een verlies komen is dan niet de manier om te vertellen dat beleggers ongelijk hebben in hun waardering van de aandelen. AngloGold zal de aandeelhouders nu wel 50 cent per aandeel uit gaan keren.
Hun verlies komt voort uit het feit dat ze de goudprijs in het verleden verkeerd ingeschat hebben. De hadden de grootste vooruit verkochte voorraad goud in de wereld en werden geconfronteerd met de hoge goudprijs waar ze dus totaal niet van meeprofiteerden.
Ze willen nu hun hedge terugbrengen van 6,9 miljoen ounces naar 6,1 miljoen ounces.
Volgens Mark is de kans nu groot dat goud binnenkort door de $1000 gaat breken.
Sceptici hoeven er slechts op te wijzen dat AngloGold er in het verleden ook naast zat om dat idee te kunnen pareren, maar ik denk dat hij gelijk heeft. Mark is pas sinds okt 2007 de CEO van dit bedrijf. Hem kan de fouten van zijn voorgangers niet aangerekend worden. Goud gaat ook naar mijn idee de aankomende tijd fors in waarde omhoog. Niet vanaf morgen en in een rechte lijn, maar de aankomende jaren, met horten en stoten.


Ik heb geen aandelen AngloGold Ashanti.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?