vrijdag, juli 25, 2008

 

Beurs.nl in handen Reed Elsevier

De consolidatieslag onder de beurswebsites gaat maar door. Ook Beurs.nl is nu in handen van een grote uitgever gekomen. De laatste jaren zijn slechts enkele partijen actief beurswebsites aan het opkopen en zien we steeds meer websites in handen van grote(re) partijen komen. Voor de eigenaren van Beurs.nl is het een totale verkoop geworden. Reed Elsevier neemt namelijk 100% van de aandelen over. Zover mij bekend was Beurs.nl in handen van Boom BV.
Beurs.nl is vooral bekend als beursportal en bekend van de geautomatiseerde koersen, nieuws en grafiekenfeeds. De site zelf is vooral een verzameling van automatische feeds, advertenties en bijdragen van externe columnisten. De site had weinig eigen karakter en zover mij bekend geen eigen bijdragen van de eigenaar.
Zelf heb ik altijd het mooiste aan de site de URL gevonden. beurs.nl was natuurlijk één van de mooiste beurs domeinen die er te krijgen was. Indertijd koste het nog een vermogen om een URL aan te houden en de toenmalige eigenaar van het domein was er simpelweg op tijd bij.
Ik ben heel benieuwd hoeveel heel het initiatief en vooral de URL opgeleverd hebben. Helaas werd daar geen mededeling over gedaan.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?