vrijdag, maart 28, 2008

 

Rijkman Groenink bonus bedrog

De VEB heeft gisteren in een artikel de aan Rijkman Groenink verstrekte extra bonus van 1,4 miljoen volledig onderuit weten te halen. Boven de 30 miljoen die hij al bijeen mocht graaien vanwege de verkoop, kreeg hij 1,4 miljoen vanwege behaalde resultaten.
De VEB kon echter haarfijn uiteen zetten dat die resultaten slechter waren dan een jaar eerder. Zou Rijkman dus een bonus van 180% van zijn vaste loon gekregen hebben omdat het bedrijf slechter presteerde?
Het erge is, de verkoop tegen de prijs die uiteindelijk bereikt werd, is niet het werk van Rijkman Groenink. Hij deed er werkelijk alles aan om een verkoop tegen die hoge prijs te verhinderen. Hij had willen uitverkopen aan Barclays.
Dankzij het harde werk van onder andere de VEB krijgt Rijkman nu bonussen waar hij in feite op geen enkele wijze recht op heeft. Hij was het die ABNAMRO wilde verkwanselen. Ook de ABNAMRO commissarissen zouden stuk voor stuk voor misleiding, oplichting en fraude aangeklaagd moeten worden. Die mensen zijn geen knip voor de neus waard gebleken. Dat ze nu nog altijd posities binnen het bedrijfsleven bekleden is een schande. Op een zwarte lijst zouden ze moeten komen, waarbij het ze verboden wordt om ooit nog een commissaris positie in te nemen. Het is hun schuld dat graaiers overal aan de macht kunnen komen en dat de echte ondernemers overal aan het verdwijnen zijn.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?