donderdag, januari 31, 2008

 

Aanbieders met onmogelijke garanties

De VEB waarschuwde gisteren voor weer een aanbieder die een gegarandeerd rendement geeft dat onmogelijk is. Immers, als iemand 7 tot 9% rendement kan garanderen, waarom zou die dan geld van particuliere beleggers nodig hebben? Er zijn dan in de markt genoeg banken en bedrijven die daar enorme hoeveelheden geld voor over zouden hebben. Banken lenen nu geld uit voor hypotheekrentes van tussen de 5 en 7%. Als er een product was waar gegarandeerd 7 tot 9% mee verdiend kon worden, dan zouden ze daar graag miljarden in willen stoppen.
Ook nu gaat het weer om een aanbieder die meer dan 50.000 euro als minimum inleg wil zien. Het druipt er gewoon weer vanaf dat het één grote oplichting is. Aan het eind van het liedje zien we dan weer een directie die er met geld vandoor is. Ondertussen werken er daar op kantoor ook weer mensen die slechts een baan hebben gevonden en die vanuit die baan net zo makkelijk mensen bedriegen. Een moderne variant van bevel is bevel. Zo van, ik werk wel voor deze tent en het zal wel louche zijn, maar dat is mijn verantwoordelijkheid niet. Ik ben namelijk niet verantwoordelijk, want ik werk hier slechts...
Al zijn de aangenomen medewerkers niet de grote vissen, zodra duidelijk is dat iets bedrog is, lijkt het me toe dat ze verantwoordelijkheid dragen als ze dan toch die louche zaken ondersteunen. Het feit dat je 'er slechts werkt' zou niet als excuus mogen gelden. Je kan immers ook niet het maatje van een inbreker zijn en het dan afwentelen op het feit dat je slechts betaalde medewerker in loondienst van de inbreker bent.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?