dinsdag, januari 08, 2008

 

De 'beste' beleggingsmethode

Ik las gisteren een artikel van iemand die afgaf op adviezen van analisten, maar ondertussen zelf ook een discutabel advies gaf. Je moest volgens hem aandelen en obligaties direct verkopen en vol in grondstoffen en olie gaan.
Nu ben ik het niet helemaal oneens met dat advies over olie en grondstoffen, immers is dat ook waar BeursAccent succesvol in zit, maar het is maar de vraag of beleggers die dit zomaar gaan doen er beter van worden.
Hoe ga je immers in grondstoffen en olie? In het spul zelf, dus via Futures? Lijkt me niet dat dit minder risicovol is. Of via aandelen?
Dan is het eerdere advies om uit aandelen te gaan op zijn minst onvolledig.
Op dit moment is de beurs onzeker. Tenminste, de beleggers op de beurs zijn onzeker. De beurs is zo zeker als deze kan zijn, namelijk gewoon open voor handel. Beleggers zijn in onzekerheid. Wat is dan te overwegen:
1. Helemaal uit de markt gaan. Alles cash. Geen winstkansen, maar ook vrijwel geen risico. Een beetje als: Bij twijfel niet oversteken.
of
2. Koop alleen aandelen van olie en grondstoffen bedrijven, maar dan ook nog eens alleen als deze aandelen laag gewaardeerd zijn...
Kortom, kies voor 'onze methode' van het kiezen van een trend en dan daarin de best verkrijgbare kwaliteit kopen en geduld uitoefenen.
Die methode werkt, dat bleek in 2007 wel weer. www.trendspecialist.nl
De resultaten 2007 zijn hier op te vragen: http://www.beursbox.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=427&Itemid=1



Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?