woensdag, december 27, 2006

 

TomTom wint rechtszaak

Garmin, de concurrent uit Amerika, had een rechtszaak aangespannen tegen TomTom vanwege een inbreuk van TomTom op vijf patenten van Garmin. De rechter van Wisconsin bepaalde dat de claims van Garmin ongeldig zijn of dat TomTom er geen inbreuk op maakte.
Niet getreurd voor Garmin, ze zijn ook naar en rechter in Texas gegaan en proberen het daar nog een keer. Amerika heeft vijftig staten, dus dit hoeft voorlopig niet over te zijn. Garmin gaat net zolang door tot rechters net zoveel ruimte geven dat op basis van de gezamenlijke uitspraken een nieuwe zaak opgezet kan worden. Zo lang er geld is, is er voor Garmin hoop. Overigens lopen ook in Europa rechtszaken tegen elkaar. Ook TomTom heeft al eens Garmin aangeklaagd, waarbij ook TomTom al een bloedneus heeft opgelopen.
De enige winnaars zijn de advocaten, want tenzij een partij een klinkende overwinning haalt, is dit een weg die de ondernemingen alleen maar zal uitputten en de markt opent voor een derde partij, die er met het been vandoor kan gaan.Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?