woensdag, december 20, 2006

 

Pas op, US beurs rally in 2007 verwacht

In Amerika is uit een onderzoek gebleken dat beleggers in 13 jaar tijd niet zo weinig 'zorgen' hadden. Opmerkelijk, want met de oorlog in Irak, Afghanistan, de terreurdreiging, de kernwapens van Noord Korea, de global warming, de hoge energieprijzen, de ongehoord hoge begrotingstekorten in Amerika en de nucleaire ambities van Iran, zou je anders verwachten. Blijkbaar voor beleggers allemaal zaken die je nu kan negeren.
Daarnaast blijkt dat 12 analisten van de grootste Wall Street bedrijven het eens zijn over een rally van de Amerikaanse beurs in 2007.
De laatste keer dat die analisten het zo met elkaar eens waren over de kansen op een rally was eind 2000. In 2001 ging de S&P vervolgens 13% omlaag.
Het mag duidelijk zijn dat het bovenstaande reden tot grote zorg is. De meerderheid heeft op de beurs immers altijd ongelijk. Dat beleggers de problemen negeren kan alleen maar inhouden dat ze schrikken als er ineens toch wat gaat gebeuren. We kunnen er op hopen dat 2007 probleemloos gaat zijn, maar de afgelopen jaren geven weinig hoop op een probleemloos jaar.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?