woensdag, december 06, 2006

 

Eindejaars beurs bijzonderheden

Windowdressing
Lage volumes
Penny Stocks
- Windowdressing zien we vooral door de grote beleggings en pensioensfondsen gebeuren. Die moeten hun eindejaarsrapportengaan schrijven en willen laten zien dat ze ook in 2006 heel degelijk in de grote namen belegd hebben. Liefst zelfs in de grote namen die in 2006 op winst staan. Ga dus na welke AEX indexfondsen gewonnen hebben en koop er nu wat extra aandelen in. Grote kans dat u tussen kerst en Oud en Nieuw met winst afscheid kunt nemen.
- Lage volumes gaan we zien als we na de optie-expiratie gekomen zijn. De boeken moeten gesloten worden en de bazen hebben tussen kerst en Oud en Nieuw vrij. Het moet dus in week 51 geregeld worden. In week 51 en week 52 zullen de volumes dus flink omlaag gaan. Een gevaarlijke markt omdat kleinere spelers dan flinke bewigingen kunnen veroorzaken, vooral in aandelen met een laag volume.
- Penny Stocks doen het tussen eind december en begin januari het beste. Dit is de gouden tijd voor die aandelen. De afgelopen 6 jaar maakte ik tussen de 10 en 120% rendement op mijn pennystockaandelen portefeuille. Ik koop steeds rond de kerst 10 verschillende pennystocks en beloof mezelf ze eind januari weer verkocht te hebben. Mijn beste aandeel was het in de nieuwsbrief genoemde GTEC. Die steeg namelijk eens meer dan 300% in die korte periode.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?