vrijdag, augustus 11, 2006

 

Door het nieuws het bos niet meer zien

Beleggers volgens de Elliott Wave theorie kijken altijd een beetje meewarig naar al die beleggers die het nieuws volgen en dan denken dat het nieuws een serieuze en voorspelbare impact op de beurs heeft. EW adapten volgen slechts de golven in de koersvorming en maken zich niet druk over welk nieuws dan ook. Ik moet zeggen, gelijk hebben ze!
Immers is het dobbelen over hoe beleggers en de beurs reageren op een nieuwsfeit. Neem de verijdelde aanslagen van gisteren. De olieprijs daalde ruim 3%. Vanuit de pers de uitleg dat de aanslagen een negatieve impact op vliegen zouden hebben. Dat een dag eerder voor lange tijd 8% van de Amerikaanse olieproductie was weggevallen was blijkbaar vergeten! In onzekere tijden zoeken beleggers vaak obligaties op. Zo niet gisteren. Hoewel volgens de pers dus WEL vanuit angst minder gevlogen zou gaan worden, zagen we deze angst niet terug in meer vraag naar obligaties.
Dit klopt dus allemaal niet! Dat is waarom Elliott Wave beleggers die nieuwsfeiten, voor wat betreft hun beleggingen, pertinent niet gebruiken.

Ze verwarren maar. Tel de golven en je weet waar je staat of wat het meest waarschijnlijke scenario is.
Het standaardboek over Elliott Wave is hier te verkrijgen (Key to Market Behavior)


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?