donderdag, augustus 03, 2006

 

ML B2B HOLDRS

De tickercode voor dit product is BHH en dit fonds is op de AMEX genoteerd. In februari 2000 was dit een enorme hit. Immers zaten hier de Business to Business Internet fondsen in die tot in de hemel groeiden. De koers kwam vlak na de oprichting tot boven de $100 per aandeel. Direct daarna ging het mis. Heel erg mis. We staan nu op $2,03. Zo erg mis ging het.
Gisteren verloor deze Holder een extra 11%. Eerder dit jaar werd bekend dat de uitgever Merill Lynch maar liefst 23 Class Action Setllements heeft gesloten. Beleggers hadden bezwaar aangetekend tegen achteraf zeer foutieve analistenrapporten die ML in 1999 en 2000 had uitgebracht. Rapporten die de Internet aandelen de hemel inprezen, net voor de top bereikt werd en bleek dat veel van de genoemde cijfers pure oplichting bleken te zijn.
Ik kreeg een vraag over de Holders. De vraag was of ze (nog) interessant zijn. Het antwoord daarop is 'neen'. Probleem is namelijk dat u uitkeringen uit die holders krijgt. Uitkeringen van soms enkele individuele aandelen vanuit de portefeuille van de Holder. Vervolgens heeft u dus bijvoorbeeld twee aandelen van een Amerikaanse bedrijf in handen en bent u meer kwijt aan bewaarkosten en verkoopkosten dan de waarde van de twee of drie aandelen die u verkreeg. Afblijven dus!


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?