donderdag, augustus 10, 2006

 

Amerikaanse Beurs en timing

Gisteren alweer een U bocht in Amerika. Wat is dat toch steeds?
Wat we hier in Europa vergeten, is dat we heel anders in de beurs staan als dat de Amerikanen dat doen. Voor hen staat hun beurs al jaren stil. Een kleine winst houdt dus in, snel winst nemen en het gerucht van een slecht bericht houdt al in dat de daytraders uit de markt vliegen.
Nu we nog altijd in de halfjaarcijfers zitten en heel wat ondernemingen problemen met de cijfers hebben, waarbij dan ook nog eens een oorlog in het Midden Oosten en een verbroken olietoevoer uit Alaska een feit is, willen beleggers die er kort opzitten wel eens vreemde sprongen maken. De Amerikaanse economische is al weer over haar cyclische top heen en blijkbaar beginnen steeds meer beleggers dat nu te begrijpen. Zodra de meute het door heeft, gaat de beurs weer omhoog. De meute heeft het echter nog niet door, want berichten in de pers zijn nog altijd positief, met af en toe wat problemen.
Wanneer wordt Amerika dus weer interessant? Volgens de theorie als beleggers massaal en liefst totaal erkennen dat de economische groei aan het minderen is. Op dit moment is het landverraad in Amerika om zoiets te beweren, dus heel het land is nog in ontkenning. De Dow Jones index laat echter zien hoe beleggers er over denken als het om hun geld gaat.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?