woensdag, augustus 02, 2006

 

Getronics Breakout

Met het reorganisatie programma 'Breakout' wil Getronics haar efficiency verhogen. Het bedrijf is na de overname van Pink Roccade tegen enorme verliezne aangelopen. Geen verrassing, want Pink stond nu niet direct bekend om haar efficiente werkwijze. Getronics verloor in het eerste halfjaar van 2006 in totaal 41 miljoen euro.
Belangrijkste onderdeel van het nu aangekondigde 'Breakout' is het schrappen van in totaal 1000 banen. Doel is uiteindelijk dat Gertronics sneller op signalen van de markt kan reageren en dat de kosten van de organisatie met ongeveer 40 miljoen euro per jaar omlaag gaan.
Breakout zal waarschijnlijk zo'n 10 miljoen euro gaan kosten. Die kosten zullen in 2006 geboekt gaan worden, zodat de cijfers in 2007 zeer fraai zullen zijn.


- Beleggers zouden vooral het laatste moeten onthouden. Op dit moment zal Getronics flink afgewaardeerd gaan worden, maar tussen nu en de publicatie van de jaarcijfers van 2007 zal er, bij een succesvolle verwerking van Breakout, een enorme verwachting in de koers komen.
Als belegger moet je kopen op zwakke momenten en verkopen als het fantastisch gaat. Wie dus vertrouwen heeft in de top van Getronics, ziet hier een kans verschijnen.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?