dinsdag, juni 13, 2006

 

Falkland Island HDG

Het zal ongeveer een jaar geleden zijn dat ik dit aandeel noemde als toen interessant aandeel dat mede in goud en olie delving actief was. Het zag een prachtige stijging en wie er long in ging zal al maanden geleden met een stop loss de winst genomen hebben. Het gaat namelijk al maanden koerstechnisch niet goed met het bedrijf.
In feite is het bedrijf de operator voor de Falkland eilanden, waarbij ze deelnemingen en eigendommen in de Falklands en in Engeland heeft. Het aandeel staat in Londen genoteerd en heeft de laatste maanden een enorme daling laten zien. Het staat nu net boven de laagste koers van de laatste 52 weken.
http://www.fihplc.com/index.php?section=0
Er is één groot nadeel te noemen. Ik kan geen koersgrafiek meer vinden. Yahoo geeft deze al sinds een jaar niet meer af. Dit zal er mede reden voor zijn dat de handel steeds dunner wordt. Het is een leuk aandeel voor iedereen die aandelen in een bedrijf wil dat echt overal in zit. Van hotels tot oliewinning, van visserschepen tot het runnen van een veerboot. Het is daarbij ook verzekeraar en heeft ook winkels op de Falklands.
Het aardige is, dat ze geen concurrentie op de Falklands heeft. Het bedrijf runt de eilanden. Het is daarmee een heel zekere factor, al meer dan 150 jaar.
Een leuk aandeel voor liefhebbers, zeker nu het aandeel zo ver terug is gevallen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?