donderdag, juni 08, 2006

 

De economische cyclus

Als Amerika in 2002 'herstelde' zoals Bush indertijd zijn functionarissen liet verklaren, dan is de economische beweging nu op haar hoogtepunt geweest. Immers, een gemiddelde economische cyclus duurt tussen de 6 tot 8 jaar.
We zijn nu ruim vier jaar onderweg en 'toevallig' stond de Dow Jones recent bijna op het all time high. Als we het zo bekijken, gaan we nog heel wat verder omlaag, als tenminste de beurscyclus, zoals altijd, net voor de economische cyclus uitloopt.
Het houdt niet in dat alle aandelen blijven dalen. Enkele sectoren zijn winstgevend als nooit tevoren. Energie bijvoorbeeld. Deze aandelen dalen nu mooi met de markt mee, maar beginnen nu soms belachelijk geodkoop te worden. De nummer twee op energie gebied in China doet nu een Koers/Winst verhouding van onder de 6,5.
We weten dat China binnenkort de binnenlandse energieprijzen gaat verhogen. Dit zal dit topbedrijf een enorme extra winst gaan geven, want nu moeten ze tegen een kunstmatig lage prijs energie leveren. Het zal inhouden dat dit bedrijf straks een Koers/Winst verhouding van mogelijk slechts vier heeft!
Ik weet dat het beter is om te kopen als de koersen stijgen, maar ik kon het niet laten om toch nu al wat stukken te kopen. Meer weten over energie beleggingen, kijkt u op www.globalenergynewsletter.nl


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?