vrijdag, maart 31, 2006

 

Website Geldwaardering in de problemen

AFM weert dubieuze waarderingen van Geldwaardering.nl
Sinds de lancering van het internetplatform www.geldwaardering.nl heeft de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) al enkele tientallen dubieuze waarderingen van de website verwijderd. De website telt momenteel ruim 1900 waarderingen.


- Ik was er al bang voor. De site zegt een meerwaarde te bieden door particulieren ruimte te geven een waardering uit te spreken. Daar kan EN ZAL misbruik van gemaakt worden. De onafhankelijkheid is dus een farce.


Nu AFM zelf gaat ingrijpen is het verhaal helemaal discutabel.

Als een aanbieder met zeer tevreden klanten de klanten bewust vraagt een waardering in te brengen en AFM staat dit niet aan omdat er teveel waarderingen voor een aanbieder komen, dan grijpt AFM volkomen onterecht in. Immers, klanten die ontevreden zijn gaan dan ook zeker wel aangeven dat ze dat zijn. Als er echter geen ontevreden klanten zijn, dan is het ineens een dubieuze waardering.

Naar mijn idee heeft de AFM hier (overigens goed bedoeld) in haar eigen voet geschoten. Deze weg moet een onafhankelijke organisatie helemaal niet gaan lopen. Terecht zullen organisaties binnenkort aanpassing van de gegevens op de website eisen. Ik verwacht dat er ook zeker rechtszaken op gaan volgen. ZEKER nu AFM zelf actief ingrijpt binnen de waarderingen. Een bedrijf kan forse economische schade lijden door een slechte waardering op de site van de onafhankelijke AFM. Dat lijkt me niet een rol die hoort bij een onafhankelijke toezichthoudende instelling.
Leuk idee, maar snel verkopen aan een echt onafhankelijke partij die site!


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?