vrijdag, januari 27, 2006

 

TrendMethodische Aanpak

Ik krijg naar aanleiding van de nieuwsbrief van gisteren veel reacties over deze aanpak. Eén van de meest gestelde vragen is 'hoe bepaal ik de twee sterkste trends".
Dat is inderdaad een lastige zaak. Het beste kijkt u daarbij naar wat succesvolle onafhankelijke economische analisten/publicisten voor visie hebben. Iemand als Rienk Kamer is veel commentaar op, maar hij is in mijn ogen wel een prima economisch analist met een haarscherpe visie op de economie. U laat goede inzichten liggen als u de kennis van deze man vanwege zijn verleden of zijn persoonlijke 'arrogantie' links laat liggen.
In Nederland zijn helaas niet veel publicisten te vinden met visie. Ik hoop altijd van mezelf dat ik één van die zeldzame personen mag zijn, maar de beoordeling daarover ligt niet bij mij, maar bij u. Dit soort mensen zijn zeldzaam omdat de meeste publicisten vaak niet verder kijken dan de koers van vandaag en de mogelijke koers van morgen. Daarbij zijn er veel ook nog eens in dienst van bedrijven en moeten ze zeggen wat het bedrijf zegt dat ze moeten zeggen. Als analist zijn ze goed en hebben ze alles om een kanjer te zijn, maar ze praten niet zelf, maar de CEO praat via hun rapporten. Het verleden leert dat dit soort mensen niet altijd even eerlijk publiceren. De winst voor het bedrijf waar ze voor werken gaat immers voor de inhoud van de visie.
Onder www.beursbox.nl/ew.html publiceren de Elliott Wave analisten ook regelmatig heel goede analyses. Als u dus op zoek bent naar de volgende trend, dan moet u zoeken bij dat soort bronnen. Dat is het enige moeilijke aan de Trendmethodische Aanpak, de rest is bijna een invuloefening.
Kijken we naar Japan, dan is het daar nu tijd dat we uit de malaise komen. Dit houdt in dat we eerst kwaliteit moeten verzamelen
In de uranium sector zijn we in de hypefase aangekomen.

Er is overigens enige verwarring over het feit of er een aparte nieuwsbrief over deze methode is. Die is er nog niet. Ik verwees u gisteren naar een pagina op www.beursbox.nl. Die pagina staat er al jaren, maar hij wordt blijkbaar vaak over het hoofd gezien. Ik schrijf al vaker, www.beursbox.nl is een site met een enorme hoeveelheid met interessante en waardevolle content. Ik raad u aan de site af en toe goed door te spitten. Ik doe er al jaren enorm mijn best op en in die jaren is echt heel veel leuks verzameld.

-------

Beleggers die nog altijd op zoek zijn naar winstgevende tipservices wil ik graag verwijzen naar de onderstaande mogelijkheden:
- www.indexalert.be
- www.optiealert.com
- www.turboportefeuille.com
- www.stocktradingexpert.com
- www.beleggingstips.com
- www.aandelenspecialist.com
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?