zondag, november 27, 2005

 

Bouw- en olie aandelen

Vorige week vertelde ik u dat we met Top-Analyst Trading het aandeel Lennar Corp. (LEN) hadden aangekocht en met Long & Short Trading het aandeel MDC Holdings (MDC).

Beiden zijn aandelen van bouwbedrijven waarvan de winstgroei zeer goed is, maar de waardering zeer laag. Goedkope aandelen dus. We kochten MDC vrijdag aan voor $70,36 en de koers is opgelopen naar $71,69, terwijl we Lennar Corp aankochten voor $57,75 en dat aandeel noteert nu $59,11.

Geen megawinsten, maar het is altijd lekker als een aandeel in de eerste week zonder al te veel volatiliteit rustig doorstijgt. Zoals ik vorige week al vertelde is het enige gevaar dat angst voor renteverhogingen zal toeslaan, maar als dat gebeurt nemen we snel weer afscheid van beide aandelen.

Met vertelde ik u vorige week dat we met onze Top-Analyst strategie het aandeel EOG Resources hadden aangekocht. Dit aandeel hebben we vorige week aangekocht voor $66,50 en het noteert nu $71,42.
Daarnaast hebben we deze week ook oliegigant Exxon Mobile aangeschaft. Ook dit aandeel staat al op winst, want we kochten het voor $58,81 en het noteert nu $59,84. Wat we voor wat betreft deze aandelen nu even nodig hebben is een bericht dat de olieprijzen nog een zetje omhoog geeft....


Jack Hoogland
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?