vrijdag, oktober 14, 2005

 

Tweede woning

Ook in Amerika is er nu een bull market in de tweede woning markt. De prijzen van vooral mooi gelegen woningen is enorm gestegen het afgelopen jaar.

Zeker nu Amerikanen op de beurs geen winsten kunnen halen, (De Amerikaanse beurzen staan nog altijd in de min, bezien vanaf januari) is de focus steeds meer komen te liggen op onroerend goed. Vergis u niet, woonhuizen in woonwijken, dus niet eens de exotisch gelegen huizen, zijn de afgelopen twaalf maanden 21% in waarde gestegen. Ook de appartementenverhuur zag een aantrekkende markt. Was vorig jaar nog 6,6% vrij, nu is dat nog slechts 5,9%. Minder keuze zorgt ook in die sector voor hogere prijzen. Overigens zijn in deze cijfers de gevolgen van Katrina nog niet meegenomen.

In veel Europese landen zien we ook stijgende onroerend goed prijzen. Spanje bijvoorbeeld steeg het afgelopen jaar 11%.
Over Spanje gesproken, 26 november 's morgens vroeg tot 27 november 's avonds laat zal een aantal ge?nteresseerden een bezichtigingstoer in Spanje maken. Als u daar eventueel interesse in zou hebben, neemt u dan even contact met mij op door even te mailen naar tom@lassing.nl.
Ook naar Turkije komt er een bezichtigingsreis (3 dagen) alleen daar is de precieze datum nog niet van bekend. Interesse? Mail me even.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?