donderdag, april 28, 2005

 

Profiteren zonder hoog risico

Hoe kan je als belegger met geschreven posities profiteren van een sell off?
Ten eerste uiteraard door tegengesteld aan de beweging te schrijven, dus bij een daling call opties schrijven. Ten tweede door ook put opties te schrijven, maar dan ver uit de buurt en gedekt door een gekochte put. Het voordeel kan hem er dan inzitten dat de gekochte put waarbij blijft houden ondanks premieverlies door het verloop in tijd, maar de dieper geschreven put waardeloos zal verlopen.
Als de beurs maar blijft dalen is het voor zo'n positie prima. Het verlies op de geschreven put wordt op een gegeven moment volledig gecompenseerd door de waardestijging van de gekochte put. Ondertussen zou een geschreven call ook het geld opleveren.
Maar ja... zo'n daling gaat niet eeuwig door. Als het duidelijk is dat de daling ten einde is, dan kan de gekochte put verkocht worden. De geschreven call zou, bij het flink met ruimte schrijven, niet direct in gevaar komen, maar let wel op. Winstnemen is zo erg niet.
Stel nu even dat de herstelstijging erg snel gaat. Schrijf er in daT geval bijvoorbeeld een extra put bij en verkoop de gekochte put. In het ergste geval zou dan mogelijk een neutraal beeld overblijven. Een belegger die per ongeluk op het verkeerde moment alleen met een put optie was ingestapt zou dan de investering al grotendeels kwijt zijn. Verkeerd timen hoeft dus niet altijd geld te kosten.

Als u dit lastige materie vindt, dan is dat geen schande. Erger is dat de meeste beleggers die al actief in opties beleggen het een lastige materie vinden... Die verliezen in dit soort wilde bewegingen vaak geld vanwege kennisgebrek over de materie. De Optiespecialist service kan u hier een grote dinst bewijzen. We maakten door ongunstige marktomstandigheden geen mooi resultaat, maar we verloren ook niet. Heel wat services en zeker heel wat beleggers zouden dat graag ook willen kunnen zeggen. In de goede tijd maakten we tussen de 50 en 100% rendement per jaar, nu draaien we in feite al een flinke tijd min of meer breakeven. Het is ook duidelijk waarom. Immers zagen we het afgelopen jaar premies die een record laagte bereikten. Een service die het moet hebben van te verkrijgen premie doet het dan niet slecht met een break even resultaat... Onze abonnees hebben ondertussen wel geleerd hoe ze zich uit lastige situatie kunnen redden en welke mogelijkheden opties hebben. Dat is kennis die een leven lang meegaat en heel veel waard is.
Natuurlijk hadden we daarbij graag veel winst gezien... maar lieve koekjes worden niet altijd gebakken.

www.optiespecialist.com<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?