vrijdag, april 29, 2011

 

Fraude bij US Gold & Silver

Er zijn nu vier klanten van deze firma die een bij de rechtbank een klacht hebben ingediend.
US Gold & Silver is al sinds 1972 actief en verkoopt gouden en zilveren munten aan beleggers. Die beleggers worden dan vervolgens aangemoedigd om deze munten niet te laten toesturen, maar te laten bewaren door dezelfde firma.
U zal waarschijnlijk de bui al zien hangen...
- De firma beloofde wel de munten te bewaren, maar veel lucratiever leek het te zijn om dan vervolgens toch maar te gaan handelen met die munten. Dat gaat goed, zolang de in bewaring gegeven gouden en zilveren munten maar niet opgevraagd worden.
Het gaat helemaal mis als de transacties mislopen in combinatie met beleggers die hun bezit opvragen. Een belegger die er voor $200.000 aan munten had, wilde zijn munten graag geleverd hebben, maar kreeg de aanbieding van 5% rente als hij de munten bij de firma liet. Dat was achteraf al een veeg teken.
Deze grote klant overleed juli 2010 en de erven vroegen daarop de munten alsnog op.
Oeps...
Ook een andere familie vroeg ter waarde van $474.000 haar munten op en kreeg nul op het rekest.
Het kantoor van US Gold & Silver is nu leeg. De kans is groot dat alle klanten alles kwijt zijn.

- Laat dit geval als waarschuwing gelden om alleen met zeer betrouwbare partners in zee te gaan en zelfs dan garanties te eisen als bedrijven of banken stellen het goud echt te bezitten. Ik vroeg RBS om garanties bij een goudproduct en behalve telefoontjes met allerhande mondelinge toezeggingen kreeg ik nimmer een schriftelijk bewijs te zien dat ze het fysieke goud ook echt zouden bezitten. Ik weet dan voldoende.
De wereld raakt steeds voller van papieren goud producten en bankiers en ondernemers die de zaak willen flessen. Wees er attent op, want het is te vaak papier in plaatsd van goud en soms zelfs niet meer dan lucht en niets meer dan dat.

Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.beursblogger.nl

Labels: , , , , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?