vrijdag, april 25, 2008

 

De ander verwijten wat je zelf doet

Het valt me oh zo vaak op, keihard schreeuwend roept er één dat de ander niet moet schreeuwen... We zien het op de kleuterschool en we zien het verrassend genoeg zelfs in het bedrijfsleven. Blijkbaar verleren we het nooit.
KPN heeft in België en Duitsland behoorlijk huisgehouden richting de daar aanwezige marktleiders. Ze worden door KPN beticht van monopolie gedrag en ander misbruik van hun overheersende marktpositie.
Grappig en triest tegelijk is dat KPN in Nederland die overheersende partij is en de afgelopen jaren heel wat van dezelfde klachten te verwerken heeft gekregen. Waren die aanleiding om dan daar maar mee in het buitenland te gaan klagen of kent KPN haar eigen streken en pikt ze het niet langer dat anderen dezelfde streken uithalen in markten waar KPN niet dominant in aanwezig is?
In feite zouden de autoriteiten in Duitsland en België hun oordeel niet moeten geven zonder ook naar de huidige situatie in Nederland te kijken. Als KPN hier in Nederland de regels nu keurig volgt, dan heeft ze recht van spreken in Duitsland en België. Is KPN hier in Nederland hetzelfde bezig als de Duitse en Belgische marktleiders in hun markten, dan mag dit dossier wat mij betreft in een diepe lade komen en even voor wat betreft schadevergoeding aan KPN vergeten worden. Immers, gelijke monniken, gelijke kappen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?