woensdag, april 23, 2008

 

Yahoo verrast

Met een nettowinst over het 1e kwartaal van 2008 van maar liefst 542 miljoen tegenover 142 miljoen een jaar eerder heeft de directie van Yahoo! eindelijk duidelijk gemaakt waarom ze van mening zijn dat Microsoft meer moet betalen. Voor we nu in adoratie de aandelen Yahoo blind gaan aanschaffen wel even een duik in die cijfers nemen. Gaat het zoveel beter met Yahoo, terwijl de marktaandeel blijven verliezen? Het is toch vreemd dat je het zo veel beter doet, terwijl je concurrent Google je links en rechts inhaalt.
De reden voor de extreme winststijging is het simpele feit dat Yahoo een belang in Alibaba heeft. Op de beursgang van Alibaba heeft Yahoo een boekwinst van 401 miljoen kunnen boeken. Een eenmalige bate. Blijft over een winst op operaties van 141 miljoen, en dat is een miljoen minder dan een jaar geleden.
De omzet steeg overigens wel. In een groeiende markt mag dat op zich geen verrassing zijn. De omzet was 1,8 miljard tegenover 1,7 miljard van een jaar eerder.
Het gaat niet slecht met Yahoo, maar het bedrijf heeft zelfstandig geen antwoord op de groei van Google, haar grootste concurrent.
Of Microsoft de ideale suikeroom is, dat wil ik niet beweren.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?