donderdag, november 08, 2007

 

Ben Bernanke

Ben gaat vandaag uitleggen dat de dalende dollar geen officieel beleid van de Amerikaanse regering is. Dat de dollar structureel al tientallen jaren daalt en dat Bush er ook alles aan doet om deze verder te laten dalen maakt de daling blijkbaar nog niet tot officieel beleid.
Enfin, u weet ondertussen ook dat Bush wel vaker dingen zegt die hij niet helemaal meent en waarvan hij wel weet dat het niet de waarheid is.
Zonder die structureel dalende dollar had Amerika er heel anders uitgezien. Het was dan een land geweest dat zeer zuinig met energie om zou springen. Een land dat economisch sterk zou zijn vanuit het gegeven dat er keihard gewerkt werd en een land dat goede producten maakt. Wat we nu hebben is een land dat heel onzorgvuldig met energie is en de wereld vooral overspoeld met slechte financiële producten en louche CEO's.
Het is triest dat vooral beursgenoteerd Nederland en België zo'n voorbeeld nemen aan het huidige Amerika.
Ben gaat ons wat voorliegen. De financiële goochelaar gaat ons uitleggen waarom de dollar nu daalt en dat hij er alles aan doet om dat te voorkomen. Hij liegt het, maar, ik moet zeggen, ik ben wel benieuwd. De scriptschrijvers van Hollywood staken. Nu voor Ben te hopen dat die van hem wel bij de les zijn.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?