dinsdag, februari 20, 2007

 

Op vakantie, hoe de portefeuille te beschermen?

Nu veel Nederlanders en Belgen op (wintersport)vakantie zijn, of gaan, is het de vraag hoe ze hun portefeuille beschermen. Veel beleggers 'zien het wel'. Het is de vraag of dat handig is.
Het aardige is, met een juiste beleggingsmethode is 'alles laten zoals het is', een prima oplossing. Wie bijvoorbeeld via een methode als www.topaandelen.com werkt, die heeft er juist baat bij om er niet te zijn. Het is mijn service niet, maar ook ik krijg regelmatig mailtjes met de vraag of er onderhand niet winst genomen moet worden. Wie dus weg is, komt niet in de verleiding om veel te snel de winst te nemen.
Beleggers die juist speculatief in gekochte opties zitten, of aandelen hebben die niet anders dan fundamenteel duur te noemen zijn, die moeten niet zomaar weg gaan. Met zo'n portefeuille is het wel verstandig om actie te ondernemen. Overweeg dan of sluiten van de posities u niet een veel rustiger vakantie zou geven. Aandelen even beschermen met put opties is ook te overwegen. U neemt immers ook een reisverzekering.
Trendbeleggers die bijvoorbeeld een service als www.globalenergynewsletter.nl volgen, die hoeven ook niet te paniekerig te doen. Een trend keert niet snel en de ingenomen posities zijn niet van dien aard dat snel actie verwacht gaat worden.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?