vrijdag, januari 05, 2007

 

Beurs of index Correctie

De index is de beurs niet. Ik schreef gisteren al dat we vorige week met de Global Energy Newsletter even uit alle posities gestapt zijn. Dat lijkt dan zonde, want de AEX index staat nog altijd boven de 500. Wat echter niet vergeten moet worden is dat de energieaandelen waar we in beleggen niet in de AEX index meegewogen worden. Ook gisteren gingen er procenten van de energiewaarden af, terwijl de AEX maar 0,2% verloor.
De index is dus in feite alleen interessant voor index beleggers. Reken u dus niet rijk met een stijgende index als u aandelen hebt die niet in die index meewegen. U heeft pas winst als uw aandelen ook stijgen EN u de winst ook daadwerkelijk verzilverd heeft.
Of de index ook nog zal corrigeren is voor onze energiebeleggers niet zo van belang. Die moeten slechts kijken naar wat de aandelen doen die ze straks weer willen terugkopen. Vooralsnog is de verkoopactie een enorm succes gebleken. De winst is er in ons geval pas als we dezelfde aandelen tegen veel lagere koersen weer terug gekocht hebben.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?