woensdag, december 13, 2006

 

Potentieel ernstige fouten in financiële software WH SelfInvest

Beleggers die werken met handelssysteem platform gebaseerd op strategieën op de renkografieken van WH SelfInvest moeten er rekening mee houden dat deze software volgens een toonaangevende Nederlandse programmeur NIET goed werkt. Als de fouten inderdaad aanwezig zijn, kan dat zeer ernstige gevolgen hebben omdat de belegger te maken krijgt met een handelssysteem dat niet naar behoren werkt. De belegger kan zwaar geld verliezen als op basis van verkeerde informatie tradingposities ingenomen worden.
Helaas heeft na enkele keren heen en weer gecorrepondeert te hebben, WH SelfInvest gemeend geen enkele verdere reactie meer te sturen.
Ondanks overhandigde bewijzen van de fouten van het systeem houdt WH SelfInvest de klanten in het ongewis en werd op geen enkele wijze restitutie aan de klant die de fout constateerde verstrekt.
De reactie van WH is dat duizenden klanten het systeem gebruiken en het daarom goed is.
Nu is de persoon die de fouten constateerde één van de meest vooraanstaande programmeurs van Nederland en het is jammer dat WH haar poot stijf houdt en blijft ontkennen dat er mogelijk fouten in haar systeem zitten.
De bewijzen zullen nu naar de beurs en toezichthouders gestuurd gaan worden in de hoop dat die meer met de klanten op hebben. Het feit dat het lastige materie is, hoeft niet te betekenen dat softwarefouten geaccepteerd moeten worden.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?