woensdag, juni 21, 2006

 

Ahold cijfers vallen mee

De cijfers die net vrijgegeven werden, zien er beter dan verwacht uit.
Voor belasting is volgens Ahold de winst verdubbeld. De operationele winst steeg 31,5% en de marge bij US Foodservice steeg van 0,4% naar 1,4%. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Stop & Shop / Giant-Landover doen het nog altijd niet goed en ook de bedrijven in Centraal Europa presteren niet goed genoeg.
De omzet in het eerste kwartaal was 14,1 miljard euro. Dat is een stijging van 8,6% ten opzichte van een jaar geleden.
Opvallend ook dat de overheadkosten vanuit administratie daalde met 15 miljoen euro, tot 35 miljoen euro. Heel wat medewerkers zullen hun ontslag aangezegd hebben gekregen. Zuur omdat de leiding veel van die besparingen simpelweg als haar eigen loon/bonus zal gaan claimen. Uiteindelijk is het dus voor het bedrijf en voor de aandeelhouders geen besparing. Het is simpelweg een oneerlijker verdeling van loon.
Eindelijk gaat Ahold ook weer serieus wat belasting betalen. Werd vorig jaar nog slechts 156 miljoen euro inkomstenbelasting betaald, nu is dat 316 miljoen. Gezien de enorme omzet mag het ook wel weer dat Ahold wat aan de maatschappij bijdraagt.
De schuld van Ahold is teruggebracht tot 5,7 miljard euro.
Kijken we puur naar Albert Heyn, dan zien we een omzet in het eerste kwartaal van 2,1 miljard. dat is 4,8% hoger ten opzichte van vorig jaar.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?