vrijdag, mei 26, 2006

 

Beurs Rampspoed

U leest ongetwijfeld in vele publicaties over alle dingen die binnenkort fout kunnen gaan. Uit de hand lopende begrotingstekorten, onbeheersbare handelstekorten, extra drukken van dollars, de atoombom van Iran, burgeroorlog in Irak, nationalisaties in Venezuela, Nigeria, oorlogsdreiging vanuit Noord Korea en een zwaar orkaanseizoen. De lijst is bijna onuitputtelijk. Slechts één van die zaken hoeft te escaleren en de poppen zijn aan het dansen.
Dit alles kan u als belegger de moed in de schoenen doen zakken en u doen verstijven van angst.
Wat u ook kunt doen, is onder uw portefeuille een crash bescherming leggen. Ik schreef daar al eerder over. U koopt bijvoorbeeld kansloze en daarmee zeer goedkope put opties.
Het voordeel is, ze zijn spotgoedkoop. Zou er dus niets gebeuren, dan is uw verlies op deze opties gering.
Zou echter de beurs 25 tot 40% of misschien wel meer dalen, dan loopt u op die posities binnen, terwijl u in de val van de beurs dan uw long-posities zo snel mogelijk (en waarschijnlijk met verlies) sluit.
U gaat bij een val van de beurs fors verliezen op alle long-posities die u had, daar kan niemand wat aan veranderen. Wat U echter kunt doen, is die verliezen compenseren middels de besproken verzekering. Daar wordt u niet rijk van, maar u bent dan wel één van de weinigen die zonder kleerscheuren door een crisis heen komt. Dat alleen is al goud waard.
Het feit dat ik zelf in de beursdaling die we nu gezien hebben geen geld verloor, maar er zelfs iets beter van werd, geeft aan dat zo'n bescherming heel interessant kan zijn. Het geeft u in ieder geval de vrijheid om te blijven handelen zolang er niets aan de hand is. Dat is heel wat beter dan tijdens een interessante beurs niets durven om dan in een daling dan ook nog eens flink te verliezen.


Tom Lassing

PS: Wilt u leren hoe Turbo's werken? Volgt u dan de gratis Turbo cursus op www.turbospecialist.nl

U aangeboden door:

www.beursbox.nl

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?