woensdag, december 21, 2005

 

Prechters' Perspective


Robert Prechter is één van de weinige goeroes die het meer dan één bull markt uit heeft gehouden. In de jaren tachtig was hij één van Amerika's bekendste beursvoorspellers. Zijn analyse op basis van de Elliott Wave theorie kwamen tot 1987 zo wonderbaarlijk goed uit dat televisie interviews bij hem thuis afgenomen werden. Het journaal en de financiële pers reden en vlogen naar zijn vrij afgelegen huis in plaats van dat Robert naar New York moest.
Volgens Soros was het de analyse van Precher die in oktober 1987 de markt onderuit haalde. Volgens Prechter was zijn analyse slechts een weergave van wat de markt hem al aangegeven had. Wel is duidelijk welke enorme invloed aan Prechter werd toegeschreven als zelfs een man als Soros die kracht aan Prechter toescheef. Soros is de man die de Bank of England zover kreeg dat ze het Pond moesten devalueren. Hij verdiende daar, als mijn geheugen mij niet in de steek laat, toen een miljard dollar aan.
Prechter zat eind jaren tachtig en begin jaren negentig mis. Zijn slechtste jaar had hij in 1993. Daarna begon de ster weer te stralen. Op dit moment is Elliott Wave analyse zelfs onderwerp van universitair onderzoek omdat duidelijk is dat het alles met de natuur en de kosmos te maken heeft. De Fibonacci reeks en de fractuals zien we overal in de natuur terug en ook ... echteraf bezien, heel logisch in de beurs indices.
In gesprekken met Robert Precher wordt zijn geschiedenis en de waarde van de Elliott wave analyse methode duidelijk. die gesprekken zijn vastgelegd in het boek Prechters' Perspective.
In dat boek ook bijvoorbeeld de 'Money making rules for investors'. Daarnaast op een heel luchtige manier heel veel uitleg over de Elliott Wave theorie. Als u het boek Key to Market Behavior te zwaar vindt, dan komt u mogelijk met die boek makkelijker tot bij de kern van de EW analyse.
Kijkt u op http://www.beursbox.nl/prechtersperspective.html


Tom Lassing




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?