donderdag, maart 05, 2009

 

Goud ja, maar hoe?

Is het interessant om goud fysiek te kopen en in huis in een kluis te bewaren? In tegenstelling tot het op een goudrekening bij de hier aanbevolen goudbank te zetten?
Er zijn zeker enkele voordelen aan goud in huis hebben. Immers als de nood echt aan de man komt, dan moet je met goud kunnen betalen. Het hebben van gouden munten is dan handig. Toch zijn de nadelen groter. Uw kluis in huis is nooit zo veilig als een verzekerde kluis bij de bank. Bij de goudbank kunt u uw goud laten omzetten in op dit moment al zes valuta. Dat kan handiger zijn, dan een brood met een gouden munt van nu 900 dollar tegenwaarde proberen te kopen.
Een ander nadeel is de bonus die u betaalt voor goud in huis. Immers moet u dat goud kopen van de tussenhandel en moet het naar u gebracht worden. Een opslag van 20% is er vaak al minimaal, premies van tot boven de 50% zijn geen uitzondering.
Kortom, goud in huis heeft één voordeel en vele nadelen. Een paar muntjes thuis voor de grootste nood en de rest van het goud op een buitenlandse goudbank lijkt mij persoonlijk de beste optie.
Let wel, bewust zeg ik 'buitenlandse' bank. Immers hebben Amerika en Argentinië ons geleerd dat nationale overheden er soms niet voor schromen om hun onderdanen te beroven van hun goud. Daarom kies ik dus voor deze buitenlandse aanbieder. De kosten liggen zeer laag, minder dan 3% boven de Comex prijs. Dat gaat u niet lukken met goud dat u thuis wilt bewaren.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?