woensdag, februari 11, 2009

 

FED diefstal begint genant te worden

De FED eigenaren zijn ook de eigenaren van de grote banken die nu enorme steun krijgen van de Amerikaanse overheid via... de Fed. Een steun die wordt betaald door... Jawel, door de belastingbetalers. In feite zijn de bankiers dus zichzelf aan het belonen met geld en op rekening van de belastingbetalers. Die laatsten mogen dan ondertussen ook een flinke rente op leningen betalen, want de consumentenleningen zijn niet goedkoper geworden.
De banken van de eigenaren van de Fed mogen van de Fed niet failliet gaan en alleen al dat uitgangspunt is in complete tegenspraak met het kapitalisme. Deze crisis is dus ook geen crisis van het kapitalisme. Het is een crisis vanuit een gebrek aan vertrouwen in het kapitalisme en simpelweg misbruik van macht door bankiers. Het is wel de fout van het kapitalisme dat enkele bankiers families zo extreem rijk konden worden dat ze nu in feite alle macht in handen hebben en daarmee heel de economie kunnen bespelen. Iedereen verliest, behalve de bankiers. Die trekken simpelweg volkomen openlijk alle vermogen naar zich toe via 'steunprogramma's'.
Als de bankiers en dan met name Greenspan en Bernanke de economie zichzelf had laten sturen en daarmee de kans gegeven om zichzelf te schonen, dan waren die uitwassen nooit gekomen. Als de bankiers dus niet deze grootste diefstal ooit hadden uitgevoerd, dan was deze crisis er nooit gekomen. Het is ongelofelijk dat iemand als Ben Bernanke nog altijd de hoogste eerbied geniet.
De Fed liet echter alles toe en vooral de collega's bij de commerciƫle banken maakten dankbaar misbruik van de mogelijkheden die de Fed ze gaf. Ze konden toch niet failliet gaan, ze hebben immers dezelfde eigenaren en die staan voor ze in.
En daar betalen ook wij in Europa nu de rekening voor.
Het is ook nog niet over.
Dit gaat echt mis en er zijn maar heel weinig nooduitgangen. Ik heb er wel een paar op het oog en zal u die zeker laten weten. Binnenkort meer.Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?