vrijdag, juni 20, 2008

 

Achter de schermen van de succesvolle Indextimer

Door: Ivan Baldewijns

Dat de wekelijkse Indextimer prognoses zeker mogen gezien, hebben al veel beleggers kunnen ervaren? Een meer dan 30 jaar succesrijke ervaring in beleggingen en economie, is dé garantie voor de goede prognose balans van de Indextimer.

De Indextimer is gebaseerd op een eigen know how en de prognoses zijn onafhankelijk van wat de media, de banken en andere grote financiële huizen hebben te vertellen.

In de indextimer staat dan ook regelmatig te lezen wat anderen, niet mogen of niet kunnen zeggen of niet geloven. Economische modellen zijn echt niet nodig om een goed idee te hebben van de toekomstige koerstrend van de aandelenmarkt. Een dosis gezond verstand en discipline is ruim voldoende om de juiste koers te varen op de aandelenzee.

In de Indextimer is iedere week te lezen hoe beleggers in aandelen, turbo’s, opties, beleggingsfondsen en obligaties succesrijk kunnen scoren. Uit eigen research is immers gebleken dat de koersperformance van meer dan 80% van de aandelen uit een index, bepaald wordt door de koersperformance van de index waartoe ze behoren. Waneer beleggers dat alleen al zouden willen geloven, zouden ze heel wat beter scoren op de aandelenmarkten.

In de Indextimer analyseren wij de aandelenmarkt op basis van zowel fundamentele, technische als TIMING parameters. De fundamentele economische analyse bepaalt op wat langere termijn de ruggengraat van de aandelenmarkt. Een specifieke economische barometer en inflatiebarometer zijn de hoekstenen van de fundamentele analyse.

Daarbij checkt de indextimer wekelijks hoe het is gesteld met dé 4 belangrijkste economische cylinders waarop de economische motor draait.

De TIMING analyse streeft er naar vooruit te kijken. De TIMING is geen glazen bol maar wel een methode die gebaseerd is op een emotionele cyclus van professionele en particuliere beleggers. De technische analyse tenslotte is gebaseerd op indicatoren die elkaar niet overlappen en de TIMING prognoses bevestigen. De technische analyse bestaat uit een korte momentum indicator, een middellange momentum indicator, een eigen ontworpen lange termijn trend indicator en tenslotte een “koerskanaal” systeem dat een kanaal trekt tussen de meest recente top en bodem van de aandelenindexen.

De beleggers die kort bij de koersbodem en koerstoppen willen handelen, kunnen dat doen aan de hand van de TIMING prognoses. Indien ze wachten op bevestiging van de technische signalen, dan zou het wel eens kunnen dat ze te laat komen. Technische signalen komen immers altijd later dan de TIMING prognoses. Dat is logisch aangezien de technische indicatoren gebaseerd zijn op koersen uit het verleden.

De indextimer maakt niet alleen prognoses voor de aandelenmarkt maar ook voor de rente, de olieprijs, het goud en de EURO. Turbo en optiebeleggers kunnen dus ook basis van deze indextimer prognoses handelen in deze instrumenten.

Tenslotte geeft de indextimer ook elke week een zogenaamde ALARM LOW en HIGH aan voor de aandelen uit de AEX en BEL20 index. Deze alarm koersen zijn niet meer dan de laagste en hoogste koers van de vorige week. Deze cijfers houden dus geen rekening met de dagelijkse koersschommelingen maar wel met de wekelijkse koerstrend van de aandelen.

Waarom nog aarzelen om de indextimer uit te proberen. Klik HIER en u zult met eigen ogen kunnen ervaren hoe belangrijk de indextimer is voor uw beleggingen.

Labels: ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?