donderdag, maart 20, 2008

 

Goeroes

Dick Otto van Matrix Asset Management weet het zeker, de AEX gaat terug naar 310.
Een andere deskundige, Han van Lamoen, wie kent hem niet, van SNS, is van mening dat de AEX boven de 400 zal blijven.
De vraag roept zich op wie van de twee de nep kristallen bol gekocht heeft.
Is het voor beleggers belangrijk te 'weten' waar de AEX heen zal gaan?
Dat lijkt interessant te zijn, maar gaat er iemand werkelijk een langlopende put optie AEX 350 kopen? De premie op de opties is zo hoog, dat zelfs een daling tot 310 mogelijk niet eens serieuze winst gaat brengen. Wat hebben we dus aan die gegevens over de mogelijk laagste koers voor de AEX?
Zouden we als beleggers niet eens moeten stoppen met voorspellen van een index en moeten beginnen met het beleggen in ondernemingen?
Ik weet, dat is niet wat de financiële sector wil dat u doet, want met het gegok op onder andere de indexrichting, zorgen particuliere beleggers voor miljarden aan omzet en winst in de financiële sector.
Stel toch eens dat particulieren serieus gaan beleggen, dan kan heel de financiële sector wel inpakken. Dan kunnen al die snelle bolides terug naar de garage. Bolides die in feite gekocht zijn met het geld van gokkende particuliere beleggers. Daarom verliest 90% van de particuliere beleggers!
In feite is het echt zo dat heel de financiële sector onder de gokwetgeving zou moeten vallen. Niet omdat beleggen een gokspel is, maar omdat vooral de particuliere beleggers EN de gevestige aanbieders het allemaal wel zo benaderen.
Ze zeggen wel van niet, maar de daadwerkelijke acties tonen de waarheid. De verliespercantages van particuliere beleggers zijn vervolgens het ultieme bewijs.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?