maandag, januari 07, 2008

 

Banenmarkt Amerika

Vrijdag gingen de koersen op de wereldbeurzen onderuit nadat bekend werd dat er in Amerika niet 70.000 banen bij waren gekomen, waarop was gehoopt door analisten, maar dat er slechts 18.000 banen bij waren gekomen. Nog altijd een stijging, maar het is de kleinste in vier jaar. Het aantal nieuwe personen op de arbeidsmarkt is groter dan het aantal nieuwe banen. In feite is het dus een achteruitgang. De werkloosheid ging dan ook omhoog van 4,7% naar 5%.
De vraag blijft altijd met dit soort cijfers of het een eenmalige dip is, of dat structureel Amerika richting een serieuze krimp van de economie gaat. Beleggers gaan van het ergste uit en na zo'n snelle reactie zien we dus bijna altijd een herstel. Met de onzekerheid waarmee Amerikaanse beleggers blijkbaar zitten is het des te belangrijker om in winstgevende bedrijven te zitten.
Ik neem aan dat ik niet uniek ban in het feit dat in mijn inbox allemaal prachtige verhalen binnenkomen van adviseurs die allemaal pennystocks en startups promoten. Dat zijn in een economische situatie waarin we nu zitten geen aandelen waar je in wilt zitten, hoe mooi de verhalen ook zijn.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?