woensdag, oktober 31, 2007

 

Rente besluit FED

Vandaag moet er een 0,25% rente verlaging in Amerika doorkomen. Komt die rentedaling er niet, of is de rentedaling groter, dan is dat een verrassing en zoals u weet, meestal houdt de beurs niet van verrassingen.
Er is nooit een 100% zekerheid dat de markt een verwachte richting in gaat. We weten dus wel dat het rentebesluit de markt in beweging zal brengen, maar eerlijk gezegd kan naar mijn idee niemand met zekerheid stellen dat het daarom een bepaalde kant uit gaat.
Is dat erg?
Normaal gesproken niet. Morgen is een nieuwe dag en geen belegger die dan nog rekening houdt met het rentebesluit van vandaag. Heel dit circus is deel van het spel van de beurs en de media. Beleggers laten zich helemaal gek maken over bepaalde onderwerpen, terwijl die er voor uw beleggingen op de termijn van zelfs slechts drie dagen vaak NIETS toe doen.
Het is nog erger. Ik durf de stelling wel aan dat beleggers het veel beter zouden doen als ze goed onderzoek doen, dan op gedegen gronden een belegging doen en pas verkopen op een stoploss, of op een vooraf bepaalde waardering die gehaald moet worden.
WAT er ondertussen ook gebeurd, niet handelen! Als beleggers dat zouden doen, dan ben ik er van overtuigd dat 95% van de beleggers beter EN winstgevend gaat beleggen.
In de financiƫle sector gaat dan wel wat veranderen, want die zullen het dan heel moeilijk gaan krijgen. Immers, als particulieren ineens winsten gaan maken, dan gaat het ten koste van de winsten die nu ten koste van de particulieren gemaakt worden. Vergis u niet, miljarden gaan jaarlijks door particuliere beleggers wereldwijd verloren in domme trades en ondoordachte beleggingen.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?