woensdag, oktober 17, 2007

 

Markt in correctie fase

We zitten even in een correctiefase van de markt. Alweer is het voor een zender als CNBC reden om alle pessimisten weer uit hun coma te wekken en ze voor de camera te zetten. Vrijwel alleen negatieve nieuws items krijgen tegenwoordig ruimte op (Amerikaanse) financiƫle TV. Positief mag je er niet meer zijn, want de markt MOET omlaag. Dat ze dat nog altijd niet structureel doet, dat is dan 'een wonder' en blijkbaar een vergissing van de markt.
Natuurlijk zal de markt een keer omlaag gaan en correcties zullen voorkomen, maar zolang er geen enorme oorlog uitbreekt of er ergens per ongeluk of expres een atoombom afgaat, kan de markt nog best hoger. Zo overdreven duur is het nog allemaal niet. Hoewel de Amerikaanse economie iets afgekoeld is, is ze nog altijd aan het groeien. De slechte werkloosheidsgegevens bleken ook niet zo slecht als eerder aangegeven. Men was 'gewoon' 100.000 onderwijsbanen 'vergeten'. Na die correctie bleek er ineens een groei van banen, in plaats van een krimp. Zo makkelijk zijn de statistieken aan te passen. De kans dat iemand zo'n foutje ontdekt is vrij klein, dus die werkloosheidscijfers zijn behoorlijk te manipuleren.
Ook hoor ik nu vaak dat China een de Nasdaq in 2000 doet denken. China is echter nog lang de Nasdaq niet. Zeker de grote kwaliteitsaandelen zijn nog niet overdreven duur. Ze zijn echter niet meer spotgoedkoop, zoals in maart. Die periode is wel voorbij. Het zijn echter zeer winstgevende en behoorlijk groeiende aandelen. De koersen gaan wel veel te hard omhoog voor de groei die ze laten zien, maar overdreven hoog zijn de waarderingen nog niet


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl

Labels: , , ,
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?