woensdag, december 20, 2006

 

Merger en Acquisition (M&A)

Fusies en overnames. Op dit moment bijzonder populair. Welk bedrijf is momenteel niet bezig met of een fusie of een overname?
In de markt wordt het steeds als heel positief gezien. Ondernemers vinden blijkbaar de aandelen goedkoop, de waardering van de markt voor de concurrent laag en willen nu wel kopen en daarmee de concurrent overnemen. Dat is veelal de uitleg van wie het positief wil uitleggen. Volgens die analisten en beleggers is de beurs daarom nu nog altijd 'goedkoop' te noemen.

Naar mijn idee allemaal BS.

Ook in 1999/2000 was iedereen met M&A bezig en we weten hoe dat afliep.

Naar mijn idee is het praten over een fusie of een overname niet anders dan een noodsprong. De ondernemingen kunnen op eigen kracht niet meer aan de hoge verwachtingen voldoen en nemen dan de noodsprong om dan maar omzet in te gaan kopen. Drie kwart van deze deals loopt niet goed af. De verwachte voordelen vallen tegen of het mislukt volledig.
Kortom, driekwart van al die fusies en overnames van nu, die gaan in 2007/2008 komen met berichten over tegenvallende resultaten. Hoe gaan beleggers dat op dat moment zien?


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?