woensdag, december 20, 2006

 

CNBC's Cramer was blijkbaar dronken

Gisteren heb ik heel even op CNBC naar Cramer kunnen kijken. Hij is analist die bij CNBC ongehoord hard schreeuwend aandelen afbrand of aanprijst. Je houdt van die man of je haat hem, er is geen middenweg.
Gisteren leek hij wel dronken,want veel van zijn aanbevelingen liggen precies verkeerd om van wat verwacht mag worden. Bij één van de goedkoopste aandelen in de markt, een K/W van 10 en een PEG ratio van 0,36 gaf hij aan dat hij het aandeel wel zou kopen als het ooit terug zou vallen...
Dit aandeel is één van de succesnummers van Jack Hoogland omdat het zo spotgoedkoop is en net aan een prachtig herstel begonnen is. Hoe Cramer aan zijn belachelijke commentaar kwam, ik heb geen idee.
Vervolgens kwam Cramer met een aandeel dat hij ongehoord goedkoop noemde. Dat leek dus interessant te zijn. Tot mijn verrassing bleek het aandeel een Koers/Winst verhouding van 280 te hebben!
Dat is toch sterk als je zo'n aandeel spotgoedkoop noemt. Even verder gekeken, want misschien was de winst door een incident een keer erg laag. Cramer is niet de enige analist die dit aandeel volgt en ik heb even gekeken de anderen het aandeel zien. Gemiddeld ligt hun verwachting op een koers binnen 12 maanden van 17,67. Met de huidige koers van ongeveer 15 dollar dus niet spotgoedkoop te noemen.
Dan maar even naar de PEG ratio gekeken. Onder de 0,5 is spotgoedkoop, boven de 1,5 is voor mij al pertinent verkopen. De PEG ratio, die rekening houdt met toekomstige verwachtingen, komt uit op 1,3.
Kortom, Cramer schreeuwt wel hard, maar niet altijd even zuiver.
Overigens was hij ook heel positief over Cisco. Het aandeel zou wel eens naar 30 dollar kunnen gaan. Ik dus kijken welke fantastische winst dat zou geven... Blijken we nu al op 27,60 te staan! Niet bepaald een wereldschokkende stijging. Zijn geschreeuw maakt leuke tv, maar verder brult hij maar wat. Serieuze beleggers kunnen de man misschien best als contra-indicator gebruiken.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?