maandag, november 13, 2006

 

Getronics

Het bedrijf gaat gebukt onder schulden en weet als concern eigenlijk het hoofd net niet structureel boven water te houden. Zijn er mogelijkheden om uit de impasse te komen?
JA, de meest voor de hand liggende oplossing is dat Pink Roccade door een verkoop weer zelfstandig gemaakt wordt. Pink Roccade is immers winstgevend en met de opbrengsten zou Getronics de molensteen in de vorm van haar te hoge schulden van zich af kunnen werpen.
Het resterende deel van Getronics is momenteel niet winstgevend, maar als ze geen schulden meer hebben en ze hun focus op overleven moeten zetten, dan kunnen er bergen verzet worden.
Was de aankoop van Pink Roccade dan een verkeerde zet?
- Niet noodzakelijk. Met die aankoop hebben ze dat bedrijf wel uit handen van de concurrentie gehouden. Pas als de verkoop zal plaatsvinden met een mooie winst mag gesproken worden over de gelukte overname.
Vooralsnog lijkt de verkoop van Pink Roccade de meest logische stap, maar de nood is in de directiekamer nog niet hoog genoeg om die stap nu al te zetten. Dat wordt dus een kwestie van wachten. Ik geef het nog een jaar of drie.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?