vrijdag, november 10, 2006

 

Alert op de dollar

Volgens CNBC is er weer sprake van de China haar enorme bezit in dollars wil afbouwen.

China heeft de op één na grootste voorraad aan dollar in bezit. Een heel enge zaak voor het land, want tegenwoordig wordt niet meer gepubliceerd hoeveel dollars er in omloop zijn. Het angstige vermoeden bestaat dat Bush enorm aan het spelen is met de voorraad dollars. Hij kan daar onder andere de beurs mee controleren. Als dat laatste waar is en uitkomt, dan kan het vertrouwen in de dollar wel eens compleet wegvallen, met alle gevolgen van dien.

China is nu rijk in dollars, maar wil meer zekerheid en gaat deze dollars verruilen voor andere valuta, waaronder de Euro. Als ze dat laatste doen, dan zal de dollar ten opzichte van de euro sneller kunnen wegzakken. Afgelopen week verloor de dollar al drie cent, maar deze bevindt zich nog altijd binnen de tradingrange. Zodra de dollar voorbij de 1,30 komt, is de val van de dollar een hot item. Hou het in de gaten, want het kan dan hard gaan.

Beleggers met een dollarpositie in de portefeuille lezen het best mijn gratis rapport hierover: http://www.beursbox.nl/globalenergy/dollarbescherming.html

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?