vrijdag, oktober 13, 2006

 

Een nieuwe manier om goedkope aandelen te ontdekken

Tom heeft afgelopen week een paar keer geschreven over de PEG-ratio, die helpt om te bepalen of een aandeel goedkoop is of juist duur. Deze PEG-ratio kan een belegger echter ook op het verkeerde been zetten en daarom heb ik de afgelopen weken gewerkt aan mijn eigen ratio, die door Tom van een naam is voorzien, de Book Earn Back of BEB-ratio.
Met deze ratio nemen we ook het daadwerkelijke eigen vermogen mee in de berekening, zodat we dus eigenlijk voor ieder aandeel kunnen bepalen of de prijs interessant voor ons zou zijn, mochten we daadwerkelijk dat bedrijf willen overnemen. Daarbij houden we natuurlijk rekening met reeds behaalde winstgroei en met verwachte winstgroei.
Ik zal volgende week in een rapport uitleggen hoe de BEB-ratio precies werkt, maar ik kan u in ieder geval vertellen dat we met www.topaandelen.com de BEB-ratio in combinatie met een beetje gezond verstand gebruiken om aandelen te selecteren. Een slimme manier van selecteren, waar u op eenvoudige wijze van kunt profiteren.


Jack Hoogland
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?