maandag, oktober 16, 2006

 

Beleggen in Japan

Het gaat ineens goed met de Nikkei. We weten echter ook dat de Japanse belegger nog niet veel vertrouwen in de beurs heeft en dus snel afscheid neemt als er winst gemaakt is.
Dit houdt in dat u als belegger snel in en uit moet kunnen stappen en ook een stoploss moet aanhouden en mee omhoog moet laten lopen. Wie dus nu instapt zou een trailing stoploss van 300 punten kunnen aanhouden. Breekt de Nikkei door, dan profiteert u mee, is het wederom een valse start, dan is het verlies beperkt.


Nu is het wel de vraag waarmee u de Japanse Markt wilt bespelen.

Turbo's/Speeders bleken een farce te zijn omdat ze op de Westerse Futures reageren en amper op de Japanse beurs zelf. In feite kan je dan beter een positie in de AEX nemen.

Beleggingsfondsen van de grootbanken blijken de laatste maanden wel de verliezen maar niet de winsten te kunnen vasthouden. Terwijl de Nikkei terug is op het niveau van januari 2006, staan beleggingsfondsen tussen de 10 en 15% lager.

Zijn er opties? Ja, Japanse indexopties zijn er in Japan ook, maar handelen via Nederlandse banken is onbetaalbaar.

Een alternatief leek Intereffect te zijn, maar ook die heeft sinds januari 10% verloren, terwijl de Nikkei op hetzelfde niveau staat.

Kortom, Japan is leuk, maar nog altijd heb ik niets gevonden waarmee zelfs maar de Nikkei geƫvenaard kan worden. Ik sta open voor suggesties van lezers.

Op dit moment ben ik zelf alleen nog via beleggingsfondsen van grootbanken in Japan actief. Ik kan niet anders, want het is het mijn 'pensioengeld' wat ik via de verzekeringsmaatschappij alleen maar in dat soort fondsen mag beleggen. Niet alleen betaal ik veel rechtstreekse kosten aan de verzekeringsmaatschappij, maar dan betaal ik ook nog eens enorme beleggingsfondsbeheerskosten. Het vervelende is, dan maken ze ook nog eens 15% verlies op een index die op hetzelfde niveau staat!


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?