woensdag, augustus 30, 2006

 

CruCell lijdt enorm verlies

CruCell is nog gelukkig met haar overname van Berna Biotech. Berna verloor in het eerste halfjaar ruim 21 miljoen euro. Een verdubbeling van het verlies dat een jaar eerder nog in de boeken stond. Ook de omzet van Berna viel flink terug. Een jaar geleden was die nog 66 miljoen, nu werd slechts 51 miljoen omgezet.
Al met al een slecht begin van deze overname het het verlies zal door CruCell flink gevoeld worden. De aandeelhouders voelden het gisteren ook. Het aandeel verloor gisteren een paar procent en de candle voor de dag liet een enorme Doji zien. Het aandeel sloot onder de recent gevormde opwaartse gap. Daarmee lijkt de stijging tenietgedaan te zijn en zou CruCell wel eens een nieuwe bodem kunnen gaan zoeken.
Wie er short op wil gaan houdt als stoploss een slotkoers van 16,5 aan.
CruCell zelf heeft haar hoop vooral gevestigd op de snelle goedkeuring door de WHO voor haar kindervaccin Quinvaxem. Mogelijk dat dit al in september gaat lukken. Het product werd al in Zuid Korea goedgekeurd en in dat land ligt dan ook al een enorme voorraad klaar om op de markt gebracht te worden zodra de internationale toestemming komt. Het mag duidelijk zijn dat fundamenteel het plaatje naar positief omslaat zodra dit ook daadwerkelijk los gaat komen. een eventuele short positie moet u dus niet te lang aanhouden.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?