maandag, juni 19, 2006

 

Plan the trade & trade the plan

Door Jack Hoogland

Afgelopen week heb ik contact gehad met drie verschillende beleggers die mij advies vroegen over posities die ze zelf hadden ingenomen en die nu op fors verlies stonden. In zo'n geval, waarbij het leed al geleden is, kan ik zo iemand niet adviseren. Het frappante en eigenlijk ook verontrustende was dat bij alle drie deze beleggers de verliezen over langere tijd was opgelopen en dat ze nu niet wisten wat te doen. De vraag is echter waarom waren deze verliezen fors opgelopen waren. Waar ik ze wel bij kan helpen is hoe dat voorkomen kan worden. Ofwel, wat deden deze beleggers verkeerd?
Wat ze verkeerd deden is simpel: vóór het innemen van een positie is het absoluut noodzakelijk dat u als belegger al met uzelf afspreekt onder welke omstandigheden u de positie weer gaat sluiten. Wat daarbij nog belangrijker is: dat u niet van gedachten verandert zodra u uw eigen afspraak moet nakomen en verlies moet nemen. In beurstaal: plan the trade & trade the plan.
Dit soort zaken niet goed doen, veroorzaakt veel onnodig verlies, vertwijfeling en soms zelfs gebrek aan nachtrust. Juist daarom is een bewezen winstgevende strategie als STE Momentum Trading zo nuttig voor u als belegger. Niet alleen voor het rendement, maar ook omdat u altijd op een verantwoorde manier aan het beleggen bent én nooit hoeft te twijfelen over een verlieslatende positie.
Overweegt u daarom een abonnement op deze service te nemen en beleg vanaf vandaag mét winst en zónder twijfels.
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?