woensdag, juni 28, 2006

 

Carlyle groep

Eén van de haaien die VNU overnam is de Carlyle group. Dit is een groep beleggers met zeer bekende maar ook zeer discutabele eigenaren, werknemers en connecties. Het is een groep waarin politiek en zakenleven erg nauw samenwerken. Heel erg nauw. In de groep werkte bijvoorbeeld voormalig president en vader van de huidige president, Bush sr. Hij is nog altijd een belangrijke aandeelhouder. Verder werken er voormalige CIA managers en hoge politici met nauwe connecties met de Bush familie. Dit zijn dus allemaal mensen die in hun loopbaan toegang hadden tot welke geheime informatie dan ook. Het zijn ook mensen die nog altijd nauwe banden hebben met de huidige president van Amerika en de huidige regering van Amerika.
Als u houdt van spannende complot theoriën, dan ziet u hier een fantastisch real life voorbeeld. Het is compleet met nauwe banden met de Bin Ladens en spannende verhalen over de vermeende connecties van deze groep met de 9/11 aanslagen en de oorlog in Irak.
De vraag is, wilde Bush jr de oorlog in Irak vanwege het bezit van de vermeende mass destruction wapens, of was het omdat de Carlyle Group hem via zijn vader aangaf dat een oorlog in Irak wel eens een heel winstgevende onderneming zou kunnen worden? Hoe dan ook, als Bush sr stopt met ademhalen, dan erft de huidige president een vermogen dat vooral dankzij Irak enorm is gegroeid. Dat niet alleen, maar heel de Bush clan is bijzonder in zijn sas met de gang van zaken in Irak. De stap van Carlyle richting VNU is niet zo vreemd. De oorlog in Irak is nu commercieel gezien onderhand wel genoeg uitgeknepen. Amerika zal haar invloed in Irak verminderen. De vraag blijft natuurlijk of de beslissing om Irak te verlaten, genomen wordt door Bush jr vanuit een missie die geslaagd is, of vanuit het gegeven dat de Carlyle Group er geen geld meer kan verdienen?


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?