woensdag, juni 21, 2006

 

Amerika grootste energie leverancier

Ik weet niet of u ze ook ontvangt, de spammails met de boodschap dat in Amerika de grootste voorraad olie ter wereld ligt en ze het slechts uit de rotsen hoeven te pompen.
Hoop doet leven, zullen we maar zeggen, maar toch, er is een kern van waarheid.
Er ligt in Amerika een voorraad energie in de grond waarmee nog tussen de 250 en 500 jaar rondgekomen zou kunnen worden. Het is alleen de vraag, kunnen we er ook bij en gaat die energie het milieu niet enorm verpesten. Kortom, willen we die energie wel?
Ik schreef vandaag al in de Marktbeeld, twee van mijn laatste aankopen verloren gisteren terrein. Eén van die twee is een bedrijf dat onderzoek deed naar mogelijkheden om de energie in die rotsen tot bruikbare en redelijk schone energie om te zetten. Ze heeft nu meer dan twintig octrooien op dat vlak in haar bezit. Als dit bedrijf de belofte weet in te lossen, heeft Amerika over 10 tot 15 jaar een bijna onuitputtelijke energiebron in handen. De abonnees van Global Energy Newsletter weten welk aandeel het betreft. We moeten er wel bij zeggen, de koers is de laatste week omlaag gegaan. Het biedt mogelijkheden lager in te kopen zullen we ook hier maar zeggen, maar het is wel moeilijk om rustig te wachten voor de hele positie ingekocht gaat worden.


Tom Lassing
www.globalenergynewsletter.nl




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?