maandag, mei 15, 2006

 

Rabobank ook overstag

Toen ik eind jaren tachtig begon met beleggen, lagen de tarieven vreselijk vast op minstens 42 gulden per transactie. De banken werden er vreselijk rijk van, maar een NMa was er nog niet en concurrentie op transactiekosten vlak deden ze elkaar vanuit een gentleman's agreement niet aan.
Die tijden zijn voorbij, want nu heeft ook de Rabobank haar tarieven voor Direct Beleggen enorm verlaagd. Ze gaan 30 tot 50% omlaag. Ook blijkt het ineens mogelijk om gewoon rente over de beleggingsrekening te betalen! Het moet niet veel gekker gaan worden, nog even en de banken gaan ook nog besluiten om klantvriendelijk te worden!
Even zonder dollen, deze stap is voor de particuliere belegger prachtig. Uiteraard moet u nu niet méér gaan handelen, want veel handelen is slecht voor uw performance. Dat blijkt uit alle onderzoeken die in die richting gedaan zijn. Niet alleen vanwege de transactiekosten, maar ook omdat u dan vaak te snel de winst neemt en daarmee de meeste winst uiteindelijk laat lopen omdat u alweer uit de positie weg bent.


Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?