dinsdag, mei 30, 2006

 

Goud als munt

De discussie of goud nog als munt gezien moet worden, is al een heel oude. Het antwoord is op dit moment ´nee´, maar de realiteit is al duizenden jaren dat goud in tijden van rampspoed haar waarde bewezen heeft. Hoewel u er dus op dit moment geen echt gouden handelsmunt meer is, en u de laatste tientallen jaren in goud eigenlijk alleen maar verliezen opgebracht zouden hebben, is het vanuit historisch perspectief zo dat er steeds weer op terug gevallen kon worden. Wat we echter ook enkele keren gezien hebben is dat overheden de offici?le handel in goud in slechte tijden verbieden. Vooral dat feit is bijzonder ´eng´ te noemen. Immers houdt dat in dat je je goud dus niet bij de bank moet hebben, want als je het nodig hebt, sluiten ze de deuren.
Goud is recent flink gestegen, dat zal u niet ontgaan zijn, maar goud is de laatste 40 jaar, ondanks de recente stijging, een slechte investering gebleken, tenzij u inwoner van een derde wereld land was. Als we in het Westen de inflatie erbij tellen had goud al boven de $1800 per ounce waard moeten zijn.
We staan nu $650, dus tel uit het verlies.
Voor u dus goud gaat kopen als alternatieve munt moet u zich nog even bedenken. Speculatief is het echter een leuk beleggingsobject en woont u in een derde wereld land, dan is het verhaal echt heel anders.

Tom Lassing

www.beursbox.nl

www.beursblogger.nl
<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?